stijninperu.reismee.nl

Yo estoy mal

Was het de combinatie van een hele menu met ‘lauwe kip’ voor 6 soles (ong. 1.70 euro), de grote hoogte, ijskoude regenbuien en een verbrand gezicht? Ik weet het niet, maar ik ben ziek…en goed ziek! En wat lijkt je eigen bed en die lekker warme douche van thuis dan toch veraf. Maar het komt wel goed, de koorts is al fel verminderd. Een beetje rustiger aan leven, veel coca-thee drinken en dan kom ik er wel weer bovenop. Het is hopen dat ik dit weekend opnieuw kan gaan rondtrekken.

Deze week zijn we de ruïnes van SacsayHuamen gaan bezoeken. Een gigantische Inca-tempel, zo’n 400 meter boven de stad. En daarna zijn we naar een voetbalmatch gaan kijken Cienciano (Cusco) vs. La Paz (Bolivia), een vriendschappelijke match ter voorbereiding van het seizoen. Vanaf dan hebben de ziektekiemen het overgenomen en ging het bergaf met mij. Na 2 dagen in bed liggen, begint het stilaan te verbeteren. Ik ben in ieder geval beter af dan Paul, de Amerikaan, die vandaag is opgenomen in het ziekenhuis wegens een hardnekkige bacterie en uitdrogingsverschijnselen.

Ik heb leukere momenten gekend, maar het zal wel weer beteren! =) Ik houd jullie op de hoogte.

Ciao Ciao x

Hilde Vanreusel

Stijn jongen, mijn moedergevoel komt boven als ik denk dat je daarginds ziek bent. Mijn dochter had het eerste weekend van haar Erasmusverblijf hetzelfde voor!
Verzorg je goed en je gaat er alleen maar sterker uit komen, maar ik kan me indenken dat het nu even minder leuk is. Maar het zal beteren!
Doorzetten kerel!

mama

Hey venteke, waar sta ik nu als mama? Ik zou zo graag voor u willen zorgen! Probeer onze raad op te volgen .....
luisteren naar je lichaam: rusten en veel water drinken!!
En blijf het weekend rustig in Cusco!! Je hebt nog tijd genoeg om rond te trekken! Dikke knuffel, mama

aan mama & aan alle andere mama's =)

Het is al een stuk beter! Ik blijf dit weekend gewoon in Cusco, er zijn inderdaad nog meer dan 3 maanden om dit te doen. Ik heb veel gerust en nog veel meer water gedronken, ik word dus weer de oude :D! Ik ontmoet vandaag de 2 andere Belgen vd KHK Lier die donderdag zijn aangekomen (verpleeg(st)er) en we trekken de stad in. Het zijn dus maar een enkele mindere dagen geweest! Tot horens x

Chris

Hey Stijn, jonge jonge, je hebt daar al één en ander te verwerken gekregen maar gelukkig gaat het nu blijkbaar beter. Het doet deze mama ook wel deugd dat te lezen want het machteloze gevoel van een mama die niet voor haar zieke kinderen kan zorgen is bijna zo erg als ziek zijn. 't Zal nu ook wel deugd doen dat er 2 rasechte Belgskes zijn geariveerd zodat je je kempisch ook terug kan oefenen.En 't zijn dan nog verpleegsters... Gebruik van maken joh. Hou je haaks en voorlopig een beetje rustig tot je weer 100% bent en blijven water drinken! Tot gauw.

FP

Zo gaat dat ... Op en neer. En dan zonder mama('s) ... Maar je ziet, je bent 'groot' genoeg om op jezelf te vertrouwen en er alleen bovenop te komen, wat niet wil zeggen dat het geen deugd kan doen als je weet dat er aan de andere kant van de wereld (heel wat) mensen om jou bezorgd zijn.
PS De skistage was formidastisch maar niets vergeleken met wat jij nu mag/kan meemaken. Ik blijf je volgen!