WAAW
Ooow, hoi jullie allen! Ik zit hier goed ingepakt met vele kleren op mijn groot dakterras met zicht op Cusco by night…een cerveza naast mij (1.1 liter voor 1,80 euro) en denkend over de laatste voorbereidingen die moeten getroffen worden.
Het is de laatste tijd druk geweest, vandaar zo weinig beweging op mijn blog. We zijn de komende weken druk bezig geweest om het klaslokaaltje klaar te krijgen. En het is gelukt! Bekijk even de bijgevoegde foto’s, het resultaat mag gezien worden! De laatste dagen waren minder avontuurlijk, Spaanse lessen in de voormiddag en klussen in de namiddag. Hoe dichter we bij de deadline kwamen (woensdag = morgen) hoe meer werk er bleek te zijn…Maar de promotie is nu gevoerd, de kinderen zijn warm gemaakt en de ouders zijn (tegen alle verwachtingen in) laaiend enthousiast. We rekenen morgen op een te grote opkomst, we kunnen eigenlijk maar zo’n 24 kinderen aan. Maar wie wilt nu geen huiswerkbegeleiding, extra klassen, sport en spel en een gezonde maaltijd…en dit helemaal gratis?
We geven de ouders de kans om ook in de namiddag te kunnen gaan werken, zonder de kinderen thuis op te sluiten of achter te laten. En we geven de kinderen de kans op gezonde voeding, hygiëne en degelijk ondersteunend onderwijs. En dat is nodig, vooral dat laatste. Want geloof mij, sommige kinderen stinken echt en hebben verschrikkelijke tanden etc. Maar :-D (voor de Nieuwstraat) een grooooote bus antibacteriële zeep is reeds aangekocht!
Nu, vanaf morgen dus elke dag de naschoolse opvang van 13u30 tot 18u00. De eerste dagen is proefdraaien voor iedereen, vanaf maandag zijn er selecties (onder de kinderen). Vanaf dan is het huiswerkbegeleiding, algemene lessen, sport en spel & gezonde maaltijd + hygiëne. Ik draai mee in de hele namiddag, de voorbereidingen en de nabesprekingen, de evaluatie van het project. Met uiteraard als absolute specialisatie de sport & spel =). Het zal een hele leerschool worden, de cultuur en de taal maken het er al helemaal niet gemakkelijker op…maar ja, daarvoor ben ik hier toch…niet?!
Zal ik het ook hier redden mijn mijn teachingskills???
Laat ik mijn vakconcept alvast maar bovenhalen! ;-)
Hoy por ti, manana por mi!
Chao amigos
* WAAW is de naam van onze escuela.
Ons mama heeft juist op mijne facebook alle foto's bekeken, en ze is onder de indruk!! :p
Ben benieuwd hoe het draait in het klasje!!
Ziet er echt prachtig uit. Knap werk! In zo'n klasje met een"meester" als jij gaan al die kindjes super vrolijk worden! Succes!
Dag Stijn
Ik had al van je avontuur in Peru gehoord, maar Elines (Sel) enthousiasme toen ze over je blog vertelde, maakte me alleen maar nieuwsgieriger. Petje af voor wat jij daar doet en voor de manier waarop je je blog vult met alle rijke ervaringen. Jouw verhalen lezen maakt mij heel nederig in alles wat wij in Belgenland doen.
Vanaf nu volg ik het avontuur van de grote beer met het kleine hartje mee. Nieuwsgierig en misschien soms met open mond. Het is fantastisch om te lezen dat dat hart helemaal op de juiste plaats zit.
Ga voor alles en nog meer, daar in Peru! Maar vooral geniet van alles wat je doet.